Paris for alle aldre – en lille rejseguide

Paris er måske allermest kendt for at være verdens mest romantiske by. Det er derfor ikke underligt, at mange par strømmer dertil for en romantisk getaway. Selv frieri er særdeles populært ved blandt andet Eiffeltårnet. Selvom byen emmer af kærlighed, er det bestemt ikke kun en by, som henvender sig til forelskede sjæle. Byen er nemlig fyldt med oplevelser, hvad enten man rejser solo, med børn, venner eller som par.

To børn der løber hen mod Eiffeltårnet i Paris.

Paris er Frankrigs hovedstad, med et indbyggertal på lidt over 2 millioner. Byen har i mange århundrede været særligt kendt for blandt andet, famøse kunstnere, historie og arkitektur. I Paris kan man både opleve det betagende Louvre museum, Notre Dame, Triumfbuen og Champs Elysees. Dette er blot nogle af de mest populære attraktioner, derudover er der utallige andre spændende seværdigheder i vente.

Paris i børnehøjde

Når det kommer til rejser til Paris med børn, så er det blandt andet Disneyland, der trækker. Den store forlystelsespark er bestemt værd at overveje, når børnene er med på rejsen, men selve Paris har skam også meget at byde på i børnehøjde. Det betyder dog stadig, at et besøg i ét af verdens mest elskede temaparker, bør denne naturligvis også være på listen. Disneyland Paris, ligger kun cirka 30 min fra selve byen og man kan besøge parken på mange måder, over én eller flere dage. Udover parken, er der tilknyttede hoteller, som i sig selv også er en oplevelse.

Hvis i kun har nogle dage i Paris, kan det det være værd at overveje at købe 1 dagsbilletter, dog anbefales det, at tage hele tre dage i forlystelsesparken. De mest populære attraktioner i parkerne, er blandt andet at ‘Pirates of The Caribbean’, ‘Star Wars Hyperspace Mountain’ of ‘Adventure Isle’.

Deres koncepthoteller inkluderer blandt ‘Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel’, ‘Disneyland Hotel’ og ‘ Disney’s Hotel Cheyenne’. Hotelpakker med adgang til forlystelsesparkerne, kan købes, ellers kan der være penge at spare i forhold til overnatning, hvis man vælger hoteller uden om attraktionerne.

Kør-selv-ferie

Der er flere måder at rejse til Paris på, herunder kør-selv-ferier og fly. For børnefamilier der rejser, kan det være relevant at tage bilen med. Særligt, hvis man både har nogle overnatninger i Paris, eller hvis overnatningen er forholdsvis langt fra Disneyland. Fra Danmark tager turen til Paris mellem 11-12 timer.

Paris for børn

I selve Paris, er der meget at se og lære omkring byen og dens historie, samt attraktioner. En god måde at opleve byen på, kan for eksempel være gennem guidede ture. Der findes en lang række spændende udflugter, hvor også børnene kan følge med i forhold til, hvad der bliver sagt. I Paris er det desuden muligt at tage en hop-on-hop-off bus, hvor man altså både kan komme rundt, samtidigt med, at man oplever den fantastiske by fra toppen af en rullende bus.

Rød sightseeing bus i Paris.

Nogle af hovedattraktionerne i Paris, som kan være spændende for også børn, er blandt andet også et besøg i én eller flere af parkerne. Her findes der nemlig flere legepladser. Det gælder blandt andet ‘Parc de la Villette’ og ‘Parc André-Citroën’.

Tag på solotur til Paris

Overvejer du en rejse til Paris på egen hånd, skal du ikke være bange for at komme til at kede dig. Der er noget ganske transformerende over at tage på oplevelse selv, og du kan skam også komme til at møde andre ligesindede på turen. Overvej f.eks. at booke overnatningen på ét af byens hostels. De mest populære hostels i Paris er ‘St. Christopher’s Canal’ og ‘Generator Hostel’.

Hvad skal du opleve i Paris?

Udover de nævnte aktiviteter som du finder i toppen af artiklen, er det en oplevelse i sig selv at udforske arodissementerne i byen. Paris er opdelt i arodissementer, hvorfor du også vil støde på navne, såsom ‘det femte arrondissement’ og mange andre. Det er relevant at vide noget om disse områder/kvarterer, før du rejser til byen.

Det første arrondissement er kendt for både sightseeing, museer og shopping. Det tredje og fjerde arrondissement er kendt for blandt andet kunst, sightseeing, samt museer. Leder du efter billig overnatning, kan der være en god idé at tjekke det femte arrondissement ud. Husk på, at der er nogle områder i byen man bør afholde sig fra, hvilket er endnu en grund til at lære mere om Paris og dets arodissementer.