Disneyland Paris

Disneyland Paris er kendt over alt i verden og er et overflødighedshorn af forlystelser, restauranter, udstillinger og generelt bare sjov for alle. Og i de sidste par år er morskaben blevet fordoblet, efter Disney tilføjede Walt Disney Studios parken til den allerede godt fyldte park.

Mange af de traditionelle forlystelser fra den californiske forlystelsespark blev genskabt, med en fransk drejning, til parken, der ligger kun 32 kilometer fra Paris.

Der er den velkendte Pirates of the Caribbean, som filmene er bygget på, og, både elskede og hadede, It’s A Small World sammen med mange andre. Showet Legend of the Lion King er oftest udsolgt, så køb billetter i forvejen.

Disneyland resort

Star Tours i Discoveryland er både underholdende og informativ. Disney kan lave den slags som ingen andre. Der er også den meget populære Big Thunder Mountain i Frontierland, der bare skal besøges to gange.

Space Mountain Mission 2 åbnede i april 2005 og er, om muligt, endnu bedre end originalen. Mange af forlystelserne er blevet opdateret siden parkens åbning i 1992 og de bliver bare bedre og bedre.

Den nye Buzz Lightyear Laser Blast åbner snart og som sædvanligt er version 2 bedre end det allerede fantastiske tilbud i Anaheim.

Parken har endda restauranter der, i ægte fransk stil, tilbyder nogle af de bedste måltider nogen steder. Steakene i Steak House er tykke og vinflaskerne er utømmelige. Betjeningen er en god blanding af gallisk stolthed og amerikansk effektivitet. Buffeen ved Chef Mickeys er velfyldt og lækker og børnene vil elske at se disneyfigurerne danse omkring.

Som afslutning på turen er der selvfølgelig massevis af forretninger og små udstillinger af den slags Disney fans overalt vil genkende. Og tæt ved er Val d’Europe indkøbscentret med mange flere.

Der er en stor købmandsforretning Auchon, der er delvist ejet af Disney, og masser af muligheder for mad. Der er endda en lokal Sephora til dem, der ønsker at tage en flaske ægte fransk parfume med hjem.

Hvis det skulle være nødvendigt, er det også muligt at leje en klapvogn og der er også mulighed for at pusle babyer. Baby Care Center på Main Street, USA har både faciliteter og forsyninger.

Åbningstiderne afhænger af årstiden med lidt længere åbent om sommeren. De ændres engang imellem så kig på hjemmesiden disneylandparis.com.

Slot i Disneyland i Paris

Eftersom køerne kan være lange, er det bedst at købe endagsbilletten, der giver adgang til en park hele dagen. Der er også en 3-dagsbillet, der giver adgang til begge parker og dagene behøver ikke være sammenhængende, men det er halvdyrt. En dag er selvfølgelig heller ikke billig. Check hjemmesiden for de sidste nye priser.

Det er nemt nok at komme til parken. Fra Paris tager man RER Linie A – Marne-la-Vallee/Chessy Station. Fra Charles de Gaulle eller Orly lufthavnene går VEA direkte til Disneyland Resort Paris hoteller hver halve time.

God fornøjelse.

Kort over Disneyland Paris

Rejseforsikring Frankrig